Featured post

REFERINȚE CRITICE

MELANCOLIA FULGERULUI      Vlad Neagoe are cosmognia în sânge. Închipuirea sa e inflamantă de spectacole terifiante, de convulsii metaf...

Monday 22 January 2024

DESPRE EMINESCU

 

Citind tot ce a fost scris despre Mihail Eminescu, poet național rămâi oripilat și îngrozit. Totul absolut totul ce s-a scris despre el și opera lui e scris în batjocură cu venin și cu totul deplasat. Despre persoana sa se scriu tot felul de bazaconii ca despre o fantomă ca despre o ființă care n-a existat. Nimic ca despre un om viu, ci ca despre o abstracțiune absurdă, contradictorie, fantasmagorică. Biografia inventată, distorsionată, fantasmagorică, plină de o sumedenie de parșivenii exagerate. Încă nimic nu s-a scris despre poet ca despre un om viu, real, care cu adevărat a existat. Mă întreb de ce se scriu atâtea enormități abstracte, inventate cu pretenție de mit. Bănuiesc că în timpul vieții, fiind un om nenorocit, bolnav, sărac nu a interesat pe nimeni. Nimeni nu a vrut să-l recunoască și să-l știe și așa și este. Având nevoie de o personalitate de geniu românii și neavând-o culturnicii cimpanzei din țara asta s-au pus s-o inventeze și așa cum arată Eminescu în scrieri e o persoană monstruoasă, fragmentată, compusă, lipită din mii de bucățele și apare ca un personaj inexistent. Și culmea nenorocirii ca o otravă toate poeziile lui sunt parodiate într-un mod vulgar, josnic, disprețuitor. Mai stupidă e distorsionarea batjocorutoare a poeziei Luceafărul. Or o poezie autentică nu se supune parodiei. Or românii sunt cimpanzei nebuni care n-au ajuns la stadiul uman și nu pricep un geniu or Eminescu este un râmuitor nenorocit, un bard veleitar amărât.

     Cartea cu scrisori dintre Eminescu și Veronica Micle e o născocire monstruoasă, tonul e de giugiuleală țigănească, de tăvălituri vulgare, de ființe degradate de bordel, presărate cu expresii din limba comersanților cum ar fi ”câine de mine”, ”nebunul de mine”. Pesemne le-a scris nemernicul de Eugen Simion, oligofren de gradul unu și bandiții lui securiști de la Academie. Merge și așa pentru că norodul român nu-l citește pe Eminescu și nu mai puțin elevii, că li se dă foarte puțin. Falsul sare în ochi (ton, temperament). Eminescu nu avea acea dulcegărie puturoasă turco-țigănească, de manele smintite. Ziarul Adevărul acum doi ani publica ceva din biografia lui Eminescu ‒ scria clar tat-su Gheorghe era cazac și mama lui Raluca era căzăcioaică (Iurașco) și când se îmbătau aceștia cântau ”Ia cazacika tî cazac, ia duracika, tî durak” cântau și jucau, iar limba lor era ruteană. Eminescu limba română a învățat-o de la școala lui Aron Pumnu. Dar cazacii nu au dulcegăria și balele țiganilor. Rutenii sunt un popor aspru, serios, arieni, nu țigani. Simion era durak. Culmea niște cimpanzei i-au scris niște scrisori de dragoste scârboase, zoioase, josnice, cu un limbaj de bordel și atitudine de prostituate bătrâne, babe rele. Niciun extaz de tinerețe, de dorință, de voință, ci de babe sure, înrăite, cu ovarele uscate. Culmea nenorocirii e că pe acest poet național cui nu-i este lene poate să-l scuipe, să-l mânjească să-i pună coarne și macaroane pe urechi ori să-l umfle ca pe un zmeu. Cred că românii nu au nevoie de niciun fel de cultură și au o literatură josnică de oameni de paie.

     Și azi avem o hoardă de scriitori securiști, gras plătiți cu niște texte scrise de handicapați mental, de niște fătălăi înrăiți care scriu tâmpenii abstracte fără nicio realitate. Dar comentariile criticilor literari la aceste cărți sunt puțuntele, idioate și absurde sunt așa cum peste balegă ar cădea altă balegă. Și proletkultiștii lui Jdanov mai stau de veghe ca să se întâmple așa: avem în literatură zbiri, cenzori răi, hapsâni, distrugători.

No comments:

Post a Comment