Featured post

REFERINȚE CRITICE

MELANCOLIA FULGERULUI      Vlad Neagoe are cosmognia în sânge. Închipuirea sa e inflamantă de spectacole terifiante, de convulsii metaf...

Saturday 2 September 2023

TUNGUSIA E CU NOI

 

În ultima vreme se tot vorbește despre KGB-iștii din Republica Moldova scriitori și gazetari care azi se prefac că sunt mulduveni cinstiți și vor în UE. Nu unire cu România, nu unire cu Găgăuzia, nu unire cu Tiraspolul, mai bine cu China în cel mai bun caz. Un KGB-ist anonim cetățean al trei țări: Rusia, Ucraina și România care se numea ironic Mih Prep mi-a dat o listă cu ofițerii KGB-iști care au slujit Reich-ul sovietic prevăzut pe 1000 de ani. Lista e foarte lungă o să-i numesc pe cei mai mășcați care au ieșit în public și au făcut valuri.

A.    Lupan – geacol KGB

Em. Bucov – geacol KGB

Gr. Vieru – geacol KGB

P. Boțu – geacol KGB

V. State – geacol KGB

A. Busuioc – geacol KGB

L. Damian – geacol KGB

V. Vasilache – geacol KGB

G. Vodă – geacol KGB

V. Teleucă – geacol KGB

Ar. Ciubotaru – geacol KGB

M. Cimpoi – geacol KGB

I.K. Ciobanu – geacol KGB

A. Suceveanu – maior KGB

N. Dabija – maior KGB

V. Gârneț -- maior KGB

Leo Butnaru – maior KGB

I.                    Mânăscurtă – maior KGB

A.    Scobioală – maior KGB

Leonida Larti un fel de Kosmodemianskaia KGB-istă țigancă.  

Lista e lungă, cuprinde toți scriitorii Republicii Moldova care de altfel numai ei publicau ceilalți umblau ca câinii scheunând să publice ceva și nu publicau. La fel toți gazetarii de la ziarele centrale din RSSM erau ofițeri ai KGB-ului și numai ei publicau chiar și scrisorile colaboratorilor. Toți erau câini bolșevici ai morții. Povestea cu naționaliștii moldoveni, rumâni e de Gâgă și de Bulă. Nu existau asemenea fenomene fiindcă nu existau nici cărți în limba română și nu venea nicio carte din România nicio muscă nu trecea din Basarabia în România. În ultimele zile ale lui Brejnev deja venise hotărârea de la Moscova să scoată limba moldovenească din școli și s-o înlocuiască cu cea rusă. Nimeni nu a protestat. Dacă cuiva de la CC al URSS i-ar fi venit în cap ideea zurlie ca pe moldoveni să-i numească tunguși (tunguși care îl iritau și pe Pușkin și a scris: ”Tungus e nâne dikii” Tungusul și azi e sălbatic.) ‒ de altfel mulduvenii erau în ochii rușilor niște sălbatici lichidabili ca și astăzi de altfel, niște catâri nebuni ‒ nimeni, absolut nimeni, niciunul dintre moldoveni nu ar fi protestat ca să devină tunguși și așa ar fi rămas în veci tunguși. E vorba de capriciul celor care dețin puterea și azi și pot să o facă și mâine ca acești mulduveni să devină tunguși. Ce să mai vorbim, ăia din regiunea Iași îi numesc pe ăia din Basarabia ruși acolo la ruși. Înveninarea s-a produs ireversibil. Babuinii din România și makacii din Basarabia se urăsc de moarte și nici nu știu pentru ce și asta e deja la nivelul maselor. Cu siguranță perdanți vor fi mulduvenii. Învrăjbirea a ajuns la nivel atomic. Nu e exclus ca după ruperea frontului din Ucraina moldovenii să ajungă tunguși cu ajutorul tuturor generalilor KGB și al ofițerilor mai mari și mai mici.   

 

No comments:

Post a Comment